САФИ

САФИ

Диригент:
Солисти:

Диригент: Виктор Митревски (Македонија/Австрија)
Солисти: Благој Нацоски – тенор (Македонија/Италија)
Лука Чамаруги – пијано (Италија)

Програма:
В.А.Моцарт: Увертира од операта „Така прават сите“
В.А. Моцарт: Концерт за пијано и оркестар бр.18, KV 456
пауза
Ф. Шуберт: Соло песни за тенор и оркестар
– An die Musik, D 547 („За музиката“) орк. Макс Регер
– Erlkönig, D 328 („Кралот на елфовите“) орк. Франц Лист
– Du bist die Ruh, D 776 („Ти си мирот“) орк. Макс Регер
– Ständchen, D 957 („Серенада“) орк. Феликс Мотл
– Die Forelle, D 550 („Пастрмка“) орк. Алесандро Д‘Агостини
– Der Wegweiser, D 511 („Водич“) орк. Иван Еминовиќ

Г.Малер: Две песни од циклусот „Волшебната хорна на момчето“
– Rheinlegendchen („Мала легенда од реката Рајна“)
– Wo die schönen Trompeten blasen („Каде што свират убавите труби“)

*Концертот е поддржан од Италијанската Амбасада во Скопје и од Италијанскиот Институт за култура од Белград*

Следни настани