ДАЛГА

ДАЛГА

Диригент:
Солист:
Рафаел Агире

Диригент: Габриел Бебешелеа (Романија)
Солист: Рафаел Агире – гитара (Шпанија)
Програма:
С. Петровски: „Пијан танец“ („Пајдушко“)
Х. Родриго: Концерт за гитара и оркестар „Аранхуез“
П.И. Чајковски: Симфонија бр.6 „Патетична“ во b-moll, оп. 74

Следни настани