БАНДА

БАНДА

Диригент:
Диригент:

Диригент: Емил Табаков (Бугарија)

Програма:
А. Гинастера: Суита oд балетот „Естансија“
Х. В. Лобос: „Бахијана 5“
А. Пјацола: „Tres Movimientos Tanguisticos Porteños”
Џ. Гершвин: Симфониска слика од операта „Порги и Бес“ (арр. Р.Р. Бенет)

Следни настани