СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА ФЕСТИВАЛОТ ОХРИДСКО ЛЕТО

12.07.2018 [Четврток] @ 21:00
Редовна програма / Антички театар, Охрид
Солист: Елена Мошуц
Програма:
 
Џ. Пучини: Арија „Quando m’en vo” на Музета од операта „Боеми“
Џ. Пучини: Арија „E lucevan le stelle” од операта „Тоска“ 
Ш. Гуно: Арија „Je veux vivre” од операта „Ромео и Јулија“
Џ. Пучини: Арија „Adio, fiorito asil” од операта „Мадам Батерфлај“
Џ. Пучини: Дует „O, soave fanciulla” од операта „Боеми“
П. Маскањи: Интермецо од „Кавалерија рустикана“
В. Белини: Арија „Casta Diva/Ah, bello a me ritorna” од операта „Норма“ 
Џ. Пучини: Арија „Nessun dorma” од операта „Турандот“
Џ. Верди: Арија „È strano/Sempre libera” од операта „Травијата“
Џ. Верди: Дует „Signor, ne principe/Addio, addio speranza ed anima” од операта „Риголето“
 • П
 • В
 • С
 • Ч
 • П
 • С
 • Н
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31