И КОЊИТЕ ГИ УБИВААТ, ЗАРЕМ НЕ?

03.06.2018 [Недела] @ 20:00
Мултимедијален проект / Концертна сала

Мултимедијалниот перформанс под наслов „И коњите ги убиваат, зарем не?“ е во копродукција на Македонската филхармонија и 3D Проект студио. Станува збор за спектакуларно 3D Mapping Show, во кое покрај аудио и видео сензацијата ќе има и актерска игра. Во главната улога е актерот Дејан Лилиќ. 3D Mapping-от е базиран на музички аранжман од маестро Џијан Емин и легендарните хитови на Лед Цепелин, испреплетени со музичките дела на Димитри Шостакович и миленикот на Кјубрик – Арам Хачатуријан. 3D Mapping-от и видео анимациите се на Милчо Узунов и режија на Златко Славенски.

 • П
 • В
 • С
 • Ч
 • П
 • С
 • Н
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31