ЕДНА НОЌ ВО АМЕРИКА

01.12.2017 [Петок] @ 20:00
Џез концерт / Концертна сала
Диригент: Џијан Емин
Уживајте во звуците на „One night in America“ - голем добротворен концерт на американска музика во изведба на Биг бендот на ЗЏМ кој ќе се одржи во новата зграда на Македонската филхармонија на 1 декември 2017 /петок/ од 20 часот. „One night in America“ е замислен како едно патување низ најпопуларните композиции на американскиот поп и џез од Френк Синатра до Ела Фицџералд. Средствата од концертот ќе бидат наменети за хуманитарни цели. Концертот го организира Македонско – американската алумни асоцијација (МААА).
  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н