ПОЛНОЌНИ ОГНОМЕТИ

28.12.2017 [Четврток] @ 20:00
Редовна програма / Концертна сала
Гала новогодишен концерт
 
А. Пјацола: „Adios Nonino“
Х. П. Монкајо: „Хуапанго“
А. Маркез: Данцон бр.2
Џ. Пучини: „Quando m'en vo'” aрија  на Музета од операта „Боеми“
А. Лара: „Гранада“
Ш. Гуно: “Je veux vivre”) aрија на Јулија од операта „Ромео и Јулија“ 
Ж. Бизе:  Арија на Ескамијо од операта „Кармен“ 
В.А. Моцарт: “La cidarem la mano” дует на Дон Џовани и Церлина од операта„Дон Џовани“
Ј. Штраус (син): „Пролетни звуци“, валцер оп. 410
Јозеф Штраус: „Џокеј полка“ , оп. 278
Ј. Штраус (син): „ Виенски бонбони“, валцер оп.  307
Ј. Штраус (син): Египетски марш оп. 335
Ф.  Лехар:  Дует на Хана и Данило од оперетата „Веселата вдовица“ (Lippen Schweigen)
Ј. Штраус (син): „Виенска крв“, валцер оп.354
Ј. Штраус (син): „На убавиот син Дунав“, валцер оп. 314
 • П
 • В
 • С
 • Ч
 • П
 • С
 • Н
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30