ТРАУМА ШОУ - КОНЦЕРТ НА „АНА КАП ТРИО“

15.02.2020 [Сабота] @ 20:00
Редовна програма / Камерна сала

https://anakaptrio.wixsite.com/anakap

АНА КАП ТРИО (ФРАНЦИЈА):

Пјер Миле - труба

Мануел Декок - виолина

Жан Мишел Трото - хармоника

 

Во ова лудо и поетско шоу, „Ана Кап“ триото свири, пее, танцува и „распарчува“ и ништо не е оставено на случајноста. Слушаме наизменични трогателни и хумористични моменти, со прецизност на швајцарски часовник.
„Траума шоу“ на француското трио „Ана Кап“ е вистинско камелеонско, инспиративно патување во кое се комбинираат виртуозна музика, чудесна комедија и дадаистички песни.
Тоа се тројца извонредни музичари: фасцинантен трубач кој по секоја цена покажува неизвесност, среќен хармоничар со биполарна тенденција и срамежлив и измачуван виолинист, кој се обидува, најдобро што може, да ја спаси фарсата...

 

 

 

  • П
  • В
  • С
  • Ч
  • П
  • С
  • Н