РЕЦИТАЛ НА ХАЈУ ЖАНГ

05.04.2019 [Петок] @ 20:00
Редовна програма / Камерна сала
Солист: Хају Жанг
Л. В. Бетовен: Соната за пијано бр. 30 во E-dur, оп. 109
 
Л. В. Бетовен: Соната за пијано бр. 21 во C-dur, оп. 53
 
Ф. Шопен:
Ноктурно во cis moll оп. posth.
Прелудиум бр. 15, оп. 28
Ноктурно во Es-dur бр. 2, оп. 9
 
К. Дебиси:
Bruyères 
La fille aux cheveux de lin 
Étude no.11, pour les arpèges composés
 
М. Равел: La Valse
 
 
 
 • П
 • В
 • С
 • Ч
 • П
 • С
 • Н
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31