МУЗИКАТА И ГРАДОТ

18.03.2021 [Thursday] @ 19:00
Редовна програма / Концертна сала
Диригент: Тимоти Редмонд

Програма:
А. Пандевска: Електроакустична симфониска поема „Скопје“

В. Атанасов: Фантазија за обоа и оркестар на фолк тема (премиерна изведба) - солист на обоа Васил Атанасов
Г. Малер: Adagietto
Ф. Шрекер: Der Geburstag der Infantin

 • M
 • T
 • W
 • Th
 • F
 • S
 • S
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30