Галерија Пријатели Контакт Годишна програма logoFacebook logoTwitter
Отворање на новата концертна сала
назад кон претходна страна


Отворање на новата концертна сала (21.05.2017)


Сала на Македонската филхармонија


Диригент: Владимир Ашкенази (Русија)
Солист: Симон Трпчески - пијано

Т. Прокопиев - Суита бр. 2 од балетот „Лабин и Дојрана“ 
S. Prokofiev - Концерт за клавир и оркестар бр. 3 во C-dur, оп. 26
P.I.Tchaikovsky - Симфонија бр. 5 во e-moll оп. 64
Информации за следниот концерт

ЦИКЛУСИ