Галерија Пријатели Контакт Годишна програма logoFacebook logoTwitter
Вести

СОПРАНОТ МИЛЕНА АРСОВСКА СО ПРЕМИЕРНО ДЕЛО ОД ГОЛИЈОВ
18.04.2017
„Гласот на славејот“ е насловот на претстојниот симфониски концерт на Македонската филхармонија, кој ќе се одржи на 27 април во Домот на АРМ во 20 час ...
ГЛАВНИОТ ХОРНИСТ ОД БЕРЛИНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО СКОПЈЕ!
24.03.2017
Македонската филхармонија, на 30 март (четврток) во Домот на АРМ во 20 часот, ќе одржи симфониски концерт под наслов „Моцартовата хорна“, на кој како ...
ВРВНИОТ ИШТВАН ВАРДАИ СО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА
13.03.2017
На 16 март во Домот на АРМ во 20 часот, Македонската филхармонија ќе одржи симфонискиот концерт под наслов „ЧАЈКОВСКИ: СМЕА И ТАГА“, на кој како солис ...
ЅВЕЗДАТА ЕЈМИ ДИКСОН ВО СКОПЈЕ!
28.02.2017
Два пати номинирана за престижната награда „Греми“ и една од најдобрите саксофонистки денес, Ејми Диксон од Австралија, доаѓа во Скопје! На 9 март во ...
ЅВЕЗДАТА ЕЈМИ ДИКСОН ВО СКОПЈЕ!
28.02.2017
Два пати номинирана за престижната награда „Греми“ и една од најдобрите саксофонистки денес, Ејми Диксон од Австралија, доаѓа во Скопје! На 9 март во ...
Претходни вести->
Информации за следниот концерт

ГЛАСОТ НА СЛАВЕЈОТ
27.04.2017
Дом на АРМ

Н. Крстевски: Хипнагогија во Тулианум*

O. Golijov: Три песни за сопран и оркестар*

A. Glazunov: Симфонија бр. 5 B-dur оп. 55

*Премиернаизведба во Македонија

ЦИКЛУСИ